I hele uge 42 har Deutsch ist sexy-projektet haft Nanna My fra Aalborg på sprogskole i Regensburg. Måske kan I huske, at Nanna My vandt rejsen tilbage i juni måned?

I hvert fald er opholdet sponsoreret af Deutsch ist sexy-projektet, fordi der for hvert solgte produkt går 5 kr. til puljen “Lær tysk i Bayern”, som hvert år kommer til at sende unge danskere på sprogskole i Regensburg. Sprog skal nemlig læres der, hvor det tales. Hvis I lige vil genopfriske, hvad det hele handler om, så læs med HER.

MEN i hele denne uge vil jeg poste Nanna Mys postkort fra Regensburg, så I kan følge med i hendes tur. Og jeg kan allerede nu afsløre, at det har været en oplevelse for livet, så følg med i hendes små, fine dagbogstekster.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Her får I Nanna Mys postkort fra Regensburg #2: 

Mandag, dag 2:

croissant

Det har været en fuldstændig ideel dag i dag! Startede med at købe ind i Regensburg, der knap nok var vågnet, så jeg fik mit første syn af Regensburg, mens der var mennesketomt. Det var smukt med gamle bygninger og høje kirketårne.

Derefter startede min første skoledag. Min lærer, Suzanne, introducerede os for hinanden, og wow der er mange nationaliteter! Columbia, Tjekkiet, Indien, Ukraine, Spanien, USA og Italien var bare nogle af de steder, mine klassekammerater kommer fra. Vi fortalte hinanden, på tysk selvfølgelig, hvad vores motiver var med det tyske sprog, og det var interessant at høre så forskellige svar. Vi lærte, hvordan man sammenligner med brug af “wie”, og hvordan man påpeger forskelle med “als”. Suzanne var super sød og tålmodig med vores niveauer.

Efter skole brugte jeg nogle timer på at udforske byen, som var vågnet op og viste sig fra en helt anden side. Forskellige mennesker, forskellige aldre og tøjstile gik gaderne rundt, mens jeg slugte hvert et indtryk. Jeg gik langs Donau, og efterårstræerne genspejlede sig i vandet – så smukt! Jeg drak ein espresso und ein croissant på en lille café, mens jeg så ud på torvet.

Derefter gik jeg hjem, slappede af og spiste aftensmad, inden vi skulle ud og drikke Bier. Det var arrangeret fra skolens side, og der var mange elever, der deltog. Det hele foregik på tysk, og det var meget lærerigt at tale så frit tysk, selvom det ikke var grammatisk korrekt – men vi forstod hinanden trods forskellige niveauer og accenter. Jeg havde en vildt sjov aften og fik en billig og god øl. En fantastisk første dag.

 

 

 

 

 

 

Kneipe

Behøver jeg at sige, at jeg er pænt stolt over, at Deutsch ist sexy-projektet er i stand til at kunne give sådan en oplevelse til et ungt, motiveret menneske, der bare suger alting til sig og gerne vil lære tysk <3 Det giver SÅ meget mening for migange flere unge danskere til Tyskland og blive ved med at videreudvikle projektet <3

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *