Tysk læseanbefaling til ferien

Jeg har læst “Skønhed og skræk” af Ulla Therkelsen og Mirco Reimer-Elster her i weekenden. Og mit tyskofile hjerte var virkelig godt underholdt ❤️🇩🇪

Bogen er en samtalebog, hvor Ulla og Mirco tager en samtale-svingom om alt fra højtravende tysk politik til tysk hiphop. Jeg elsker, at de bare nørder amok, og de har begge en ENORM spændvidde i deres viden om ikke bare Tyskland, men hele Europa og mere til.

Da jeg læste bogen slog det mig flere gange, at vi alle har forskellige indgangsvinkler til at beskrive, hvad Tyskland er for et land, og hvad tyskerne er for nogle mennesker. Ulla og Mirco har en meget intellektuel tilgang til det, hvor de på virkelig interessant måde får besvaret netop det spørgsmål gennem deres viden om tysk historie og politik. Hvilket jo er oplagt, for i Tyskland driver historien ned ad væggene.

Men de forklarer også, hvem tyskerne er ud fra deres egne erfaringer på et mere menneskeligt plan. Og det er nok der, jeg selv trækker min viden om Tyskland og tyskerne fra. Den viden, jeg deler om tyskerne, har jeg fra mine relationer til tyskere, fra mine år i både Regensburg, Konstanz og Flensburg. Det er alle mine observationer og oplevelser, der tilsammen udgør krydderierne i den suppe, jeg deler med alle jer, så I også kan blive klogere på det tyske.

Jeg blev virkelig inspireret af bogen og er meget enig i deres holdninger om, at tyskerne og Tyskland har meget mere skønhed end skræk i sig. Det har mange danskere bare fået helt galt i halsen 😬

Jeg fortsætter min mission om at gøre tysk mere sexet, fordi #DeutschIstSexy 😎🇩🇪👌

Måske jeg kunne lokke Ulla og Mirco i nogle Deutsch ist sexy-shirts og så få TV2 til at lave et program med dem, hvor de rejser rundt i Tyskland ligesom i bogen ☺️ Jeg gad godt at se det program, for kemien imellem de to omvandrende leksika er lige dele sjov, seriøs og dragende 🇩🇪😎

Men start med at læse bogen – så masserer vi TV2 bagefter ☺️

#HausLingua
#Tysk
#Tyskland
#Kultur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *