Nu er vi allerede kommet til Nanna Mys andensidste dag i smukke Regensburg, hvor hun har fået sig en oplevelse for livet og fået vækket sin tyske interesse fra første parket 🇩🇪✌️

___________________________________________

Torsdag, dag 5:

Det er snart tid til, at jeg pakker min kuffert, so ich bin traurig! Idag har været en smule travl med masser af sociale timer. Jeg glæder mig altid meget til undervisningen om morgenen, og i dag var ingen undtagelse.

Vi lærte mere om akkusativ og dativ, imens vi øvede os på smalltalk og frit sprog. Jeg elsker min klasse, vi har det super sjovt, og jeg lærer meget om deres kulturer og lande. Vi lavede en lang liste med “Beruf”, altså beskæftigelse, og det var sjovt at se, hvad vi kunne komme op med.

Jeg lærte, at de har to ord for sygeplejerske i Tyskland: Krankenschwester und Krankenpfleger. Det første bruger de om kvindelige sygeplejersker og nummer to om mandlige sygeplejersker. Det tyske sprog er delt op meget efter køn, hvilket jeg syntes er interessant.

Efter undervisning gik jeg en tur med Barbara fra Georgia, der er 67 år gammel og enormt sød. Vi talte om vores kulturforskelle og ligheder, mens vi gik rundt i smukke Regensburg. Hun fortalte om hendes liv i Georgia, hvorfor hun vil lære tysk, og hvordan hun oplever det tyske sprog. Vi var enige om, at det var meget svært pga. de mange regler, men også overskueligt, fordi der var klare rammer om sproget, og hvordan man kan benytte det. Det var en hyggelig Spaziergang, og jeg nød at tale med en, der er så anderledes end mig selv og langt væk fra min normale hverdag.

Derefter udforskede jeg og andre fra Horizonte Regensburgs bud på genbrugsbutikker, og det skuffede bestemt ikke! Vi spiste sammen, spillede lidt kort og så derefter Ratatouille på tysk. Det var spøjst at se en Disney-film på tysk, men bestemt ikke sidste gang jeg gør det! Der var mange vendinger og ord, som jeg skrev ned, så jeg kan bruge dem i morgen i klassen. Jeg ser frem til den sidste undervisningsdag og er indstillet på at nyde hvert sekund!

_______________________________________________

Følg med i Nanna Mys sidste dag i morgen ❤️🇩🇪

#HausLingua
#Tysk
#Tyskland
#FremMedSprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *