Her får I Nanna Mys Postkort fra Regensburg #3:

Tirsdag, dag 3:
Det var været en rolig og rar dag i dag. Jeg havde glædet mig til tyskundervisningen i dag, fordi vi skulle tale om vores landes kulturer, og hvordan de afviger fra hinanden. Det var interessant! Efter vi havde repeteret “wie” og “als”, begyndte samtalen i plenum om, hvad vores hjemlande havde til fælles, og hvor de var forskellige.
Jeg lærte, at man i Columbia, som mand, har 1 års obligatorisk værnepligt i militæret. Jeg sagde til Gabriel fra Columbia: “Aber das ist traurig!”. Han var enig. Vi fortalte hinanden om, hvordan vores lande havde indrettet arbejdsmarkedet, skattesystem og ferieordning. Alt foregik selvfølgelig på tysk, hvilket var en udfordring, men jeg elskede at have en fri samtale på tysk i klassen med de andre. De fik alle et chok, da jeg fortalte om det danske skattesystem og vores frie adgang til skoler og hospitaler. Det var utænkeligt for Barbara fra USA, Jomba fra Indien syntes det var inspirerende, Ringo fra Japan forstod det ikke, og de andre måbede. Jeg kan godt forstå, at det virker voldsomt for andre nationaliteter, men jeg er glad for at blive mindet om, hvor forskellige værdier man har udefra, hvilket sted i verden man blev født.
Efter undervisningen brugte jeg tid på mit værelse, lavede Hausaufgaben og slappede af. Derefter gik vi ud for at få en kaffe og sad og hyggede på en bænk ved den store kirke her i Regensburg. Vi sad der måske en time og snakkede udelukkende tysk. Jeg er overrasket over, at jeg kan holde en samtale kørende i så lang tid på tysk, men det går overraskende godt. Man vænner sig lynhurtigt til sproget og dets gang, selvom jeg stadig laver en masse grammatiske fejl. Men det lærer jeg efterhånden.
Vi spiste aftensmad på skolen og tog et rask spil skak, hvor jeg lærte, at man i Schweiz siger, at en brik bliver “spist” og ikke slået hjem. Det grinte vi længe ad. Super hyggeligt og afslappet. Jeg ser frem til endnu en dag i morgen!
RegensburgRegensburg HorizonteKlassenVenner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *