Her kan I læse Karls dagbog fra Regensburg. Karl vandt konkurrencen om en uges sprogskoleophold på sprogskolen Horizonte i Regensburg igennem Deutsch ist sexy-projektet. Projektet sender hvert år flere unge danskere på sprogskole i Regensburg igennem puljen “Lær tysk i Bayern”. Puljen optjenes ved at sælge de populære Deutsch ist sexy-produkter. Tusind tak for støtten og lad os sende mange flere danskere til Tyskland, for sprog skal læres dér, hvor det tales <3

Viel Spaß beim Lesen

Søndag og mandag i Regensburg

Hej alle sammen

Jeg er netop ankommet til Regensburg, og jeg kan allerede mærke, at det bliver en fantastisk oplevelse. Efter en problemfri flyrejse fra København til München og aiportliner er jeg ankommet til Horizonte og er blevet budt velkommen

Mit værelse på skolen er ikke noget femstjernet hotel, men det har alt, hvad man kunne få brug for. Jeg har faktisk været så heldig at få et dobbeltværelse til mig selv, så jeg har lige lidt ekstra plads. 

Jeg har allerede mødt nogle af de andre studerende her på skolen, og det er fantastisk at møde så mange mennesker fra forskellige dele af verden, der alle er her for at lære sprog. Vi snakkede og spillede kort i løbet af aftenen. Det er super spændende at møde og lære om folk fra forskellige lande og kulturer, og jeg glæder mig allerede til at lære dem bedre at kende i løbet af ugen.

Jeg ser frem til at udforske Regensburg og lære mere om den tyske kultur og sprog i den kommende uge.

Jeg startede mandag ud med, at have en kort samtale på tysk med en lærer for at finde ud af, hvilken klasse jeg skulle i. Undervisningen foregik super professionelt, og jeg føler, at jeg hurtigt får lært en masse. Dog skulle der lige bankes lidt rust af mit tysk først efter tæt på to års pause.

Efter undervisningen gik jeg en kort tur langs Donau og gennem den gamle bydel. Jeg købte lidt mad ind til ugen og gik derefter på jagt efter mandagsudgivelsen af fodboldmagasinet Kicker. Den opgave skulle vise sig at være sværere end forventet, da jeg først fandt det i en lille kiosk i midtbyen, efter at have været i flere boghandler, kiosker og avisboder i størstedelen af byen.

 

Tirsdag i Regensburg og München

Hej igen

I dag tog jeg på en tur til München efter undervisningen. Jeg tog toget fra Regensburg og ankom til München midt på eftermiddagen. Byen var flot og havde en utrolig historisk atmosfære, men det var desværre super koldt og blæsende, så jeg fik ikke set så meget, som jeg gerne ville.

Jeg var glad for at have min varme jakke på, da jeg gik rundt i byen og udforskede de smukke gader og pladser. Jeg besøgte også nogle af byens store grønne parker, som nok havde set bedre ud i solskin.

På trods af kulden var jeg fast besluttet på at få en autentisk oplevelse af München, så jeg besluttede mig for at se en fodboldkamp mellem 1860 München og Elversberg om aftenen. Det var en stor oplevelse at se den tyske kultur og passion for fodbold på første hånd.

Kampen var desværre ikke fodboldmæssigt imponerende, men hjemmeholdets fans gav den gas på tribunerne og sørgede for at skabe en fantastisk stemning og støtte til holdet. Kampen endte 1-1, og det virkede som om, at de fleste fans var fint tilfredse med det resultat.

Alt i alt var det en spændende dag i München, og jeg håber på at få mulighed for at besøge byen igen bare i lidt bedre vejr. Lige nu er jeg glad for at være tilbage på mit dejligt varme værelse.

 

Onsdag og torsdag i Regensburg

Hej med jer

Onsdag og torsdag har været et par travle, men gode dage her i Regensburg. I tyskundervisningen på skolen har vi gennemgået en masse grammatik, både noget nyt og noget jeg kendte til i forvejen. Ugens tema er lykke, så om torsdagen havde vi en lang snak om bryllupstraditioner i vores respektive lande. Det er interessant at se, hvordan kulturelle traditioner kan variere så meget fra land til land, selv inden for Europa.

Efter undervisningen har jeg nydt at udforske byen og Donau-floden ved at gå på nogle ture rundt i området. Regensburg er en smuk by med en rig historie og kultur, så der er altid noget nyt at opdage og opleve.

Jeg har også fundet tid til at lave mine lektier og øvet mig på alle de nye ord og vendinger, jeg har lært i undervisningen. Selvom det kan være udfordrende at lære et nyt sprog, er det også fedt at se mine små fremskridt efter hver lektion, og jeg bliver mere selvsikker i min kommunikation på tysk hver dag. 

Om aftenen har jeg hygget og spist sammen med de andre elever på skolen, og vi har haft nogle gode samtaler og sjove øjeblikke sammen. Det er rart at bo sammen med så mennesker fra mange forskellige dele af verdenen, som man kan dele oplevelser og erfaringer med.

Alt i alt har disse to dage været en god blanding af læring, udforskning og socialt samvær, og jeg ser frem til at se, hvad de kommende dage vil bringe.

 

Fredag i Regensburg

 

Hej med jer

Nu sidder jeg i ICE-toget på vej til Mainz og tænker tilbage på min tid på skolen. Jeg har lært meget om det tyske sprog og kultur, og jeg har også lært meget om mig selv. Jeg er blevet mere selvsikker i min evne til at kommunikere på tysk og fået endnu større lyst til at lære sproget.

Det var en følelsesladet dag, hvor jeg sagde farvel til mine lærere og klassekammerater på sprogskolen. Jeg havde virkelig nydt mit ophold på sprogskolen i Regensburg og ville ønske, at jeg kunne have været der længere. Jeg havde lært så meget og mødt så mange fantastiske mennesker, og jeg var ikke klar til at forlade dem og den særlige atmosfære på skolen.

Selvom det var svært at sige farvel til mine nye venner, vil jeg altid huske den tid, jeg havde på sprogskolen i Regensburg, og jeg vil gerne komme tilbage en dag. Jeg er taknemmelig for den erfaring, jeg har haft, og jeg vil fortsætte med at lære tysk og udforske den tyske kultur og historie.

 

Weekend: turen går til Sinsheim, Mainz m.m.

En weekend fyldt med fodbold, tysk mad og øl stod foran mig. 

Det hele startede lørdag morgen, da min far og jeg besluttede os for at tage til Sinsheim for at se Hoffenheim mod Hertha Berlin. Kampen var en nervepirrende bundkamp, så det var svært ikke at blive fanget af den gode men samtidige nervøse stemningen på stadion og især blandt Hertha Berlin fansene som vi stod blandt.

Det var dog langtfra det eneste fodbold vi så på denne tur. Søndag startede vi med at se Sandhausen mod St. Pauli, og selvom det var en mindre kamp, var atmosfæren på stadion fantastisk. Derefter tog vi til Mainz, hvor vi så en endnu mere intens kamp mellem Mainz og Freiburg. Begge kampe var fantastiske og gav os mulighed for at opleve det bedste ved tysk fodboldkultur.

Udover fodbold, var vi også i stand til at udforske Mainz, hvor vi gik langs floderne Rhinen og Main. Vi nød den flotte udsigt langs flodbredderne og den charmerende arkitektur i byen. Byen havde også flere gode spisesteder fra alle verdens hjørner, så vi manglede intet.

Alt i alt var denne weekend en fantastisk mulighed for min far og jeg at tilbringe tid sammen og opleve noget noget tysk kultur sammen. Jeg fik også mulighed for at øve noget af alt det tysk, som jeg lærte på sprogskolen.

 

Karl W. Kjelgaard: vinder af konkurrencen, marts 2023

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *