I foråret 2019 skete der noget fantastisk! Jeg havde en drøm om at kunne være med til at sætte et positivt fokus på det tyske sprog, den tyske kultur og Tyskland som land og fik den idé at gøre det ved hjælp af en mulepose. Muleposen har generelt virkelig fået nyt liv, da den er et bæredygtigt alternativ til plasticposen, og så er det en ting, man tager med sig ud i det offentlige rum og bliver set med. Og det havde jeg brug for, men det skulle ikke være en hvilken som helst mulepose, for den måtte gerne larme lidt og sende en masse tyske vibes af sted. Derfor fik jeg den designet i det tyske flags tre farver og fik skrevet ”Deutsch ist sexy” på den med en Bauhaus-lignende font. Jeg var rystende nervøs for, om min idé nu ville falde helt til jorden, og jeg bare havde kastet penge ud ad vinduet, for jeg ville nemlig give dem gratis væk.

200 muleposer på 48 timer

Denne nervøsitet blev gjort til skamme allerede i samme sekund, jeg offentliggjorde projektet. Der gik nemlig ikke mere end et par sekunder, og så poppede den første bestilling op. Så ja, det viste sig at være en rigtig god idé med den mulepose. Tyskelskende sjæle i hele Danmark rev bogstaveligt talt muleposen ned af hylderne, så alle 200 muleposer røg på 48 timer! Det lyder som en kliché, men det havde jeg virkelig ikke regnet med. Særligt fordi jeg indtil da havde følt mig som én af de eneste danskere, der havde denne her dybfølte kærlighed til det tyske sprog, kulturen og landet. Jeg skal da lige love for, at jeg ikke er den eneste.

Danmark ser karrygult

Jeg pakkede og pakkede og sendte rundt til hele Danmark (og også Tyskland), hvilket jo betyder, at den tyske mulepose nu spottes rundt omkring i hele landet. Jeg modtager beskeder fra folk, der har mødt en anden muleposebærer tilfældigt på gaden og skabt et glimt i øjet. Jeg modtager billeder af muleposen i brug, som det ses på billedet ovenfor. Og så modtager jeg ikke mindst en masse fantastiske beskeder fra folk, som fortæller, at de bærer deres mulepose med stolthed og går ud og fortæller de gode historier om, hvorfor tysk er fedt. De fortæller, at jeg har inspireret dem til at lære tysk, og det er vel nærmest det bedste, der kunne komme ud af projektet. Jeg er meget stolt af at have startet en “tyskofil” bølge, som har gjort tysk mere sexet, og som I har taget så godt imod. Vi har skabt så fint et fællesskab om en fælles passion for det tyske. TAK!

Endelig medvind

Den tyske #DeutschIstSexy-mulepose har i den grad lært mig, at den rigtige idé kan starte selv en meget svag bølge uden det store ”Schwung” i. Jeg klapper virkelig i mine hænder over, at det nu er tysk, der får lidt medvind, for det har dælme været op ad bakke med det tyske sprogs popularitet i rigtig mange år. Og det samme gælder landet og kulturen. Hvor er det bare fedt at mærke opbakningen og kærligheden til det tyske strømme ud af jer, og jeg er sikker på, at I er mange flere derude. Fremmedsprogene har det generelt hårdt i Danmark, og jeg håber, at vi sammen kan skabe et positivt fokus på det ved fx at lave sådan nogle bølger, som den tyske mulepose her har skabt. Der kommer nemlig en masse gode debatter ud af det og ikke mindst et vigtigt fokus og i kølvandet på det en mere positiv måde at snakke om i dette tilfælde tysk på. Det her drejer sig nemlig også om en generel holdningsændring, hvor jeg gerne vil slå et slag for, at vi begynder at tage sprog- og kulturkompetencerne mere alvorligt.

Lad os tage en runde mere

Siden muleposen blev udsolgt sidst, har I tigget og bedt mig om at få lavet flere muleposer, og det har jeg selvfølgelig valgt at lytte til. Jeg sætter derfor flere muleposer til salg her den 1. august kl. 10 – og denne gang også med lidt ekstra i ærmet i form af plakater og postkort. Alle får et gratis postkort med, når I køber en mulepose, men de kan også tilkøbes. De 25 første købere får tilmed en gratis plakat med, som altså også kan tilkøbes, hvis du ikke er én af de heldige 25 første købere. Jeg er meget spændt på at se, hvor mange flere tyskelskende sjæle vi kan få med ombord på den tyskglade skude, så spred endelig det gode budskab om, at #DeutschIstSexy-muleposen igen er til salg fra på torsdag den 1. august kl. 10. Tilmeld jer evt. mit nyhedsbrev TyskNyt, hvis I vil følge mere med: https://online.hauslingua.dk/page/107570

Jeg håber især, at vi kan få flere unge med ombord, så prik lige til jeres store børn, hvis I har sådan nogle 🙂

TAK, fordi I har støttet mit #DeutschIstSexy-projekt og været så søde hele vejen. Nu skal vi have lukket en masse flere ind i vores tyskglade fællesskab, så det tyske sprog, kulturen og landet kan få en masse mere positiv opmærksomhed.

A3-plakater
A6-postkort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *